Honnan tudja a származását? Hogyan készítsd el a családod családfáját

Hogyan ismerhetem a törzskönyvet? Mindenki szeretné tudni a család történelmét. Azonban mielőtt folytatnánk a keresést, meg kell adnunk a leginkább világos elképzelést arról, hogy mely dokumentumok hordozzák számunkra a legnagyobb információs értéket. És hogyan lehet a kapott ismereteket úgy strukturálni, hogy a különféle tények először egy adott személy életrajzába épüljenek, és miután egy olyan családfa holisztikus képeibe alakultak, amely megmutatja neked családod történelmét.Honnan tudja a származását? Hogyan készítsd el a családod családfáját

Hol kezdjem?

A keresett genealógia, bármennyire is lenyűgöző lehet, nem csak egy lehetőség, hogy lenyűgöző vizsgálatokat végezzen, érintse meg a múlt rejtelmeit, hanem rengeteg rutinmunkát is a papírokkal. Ezért kezdettől fogva ismerkedj meg a renddel. Nyilvánvalóan rendszerezzen minden megtalálható adatot; a gyökér rendetlenségének hiánya tönkreteszi a munkáját, megtagadva minden erőfeszítést.

A speciális mappákban megtalálható információkat az idő és hely, valamint a forrás tárolja. A legfontosabb dokumentumok egy kicsit később fogunk beszélni. Mostanra az előkészítő munkára kell összpontosítanunk, ami sok időt és energiát takarít meg a jövőben. Próbálja meg azt biztosítani, hogy az apa és az anya rokonaihoz tartozó dokumentumok különböző mappákban legyenek.És minden egyes személyre vonatkozó információért kapjon külön borítékot. Ha arra gondolsz, hogyan készítsd el a családod családfáját, akkor a kérdés közelítésével a lehető legsúlyosabb.

Hogyan dolgozhatok a dokumentumokkal?

A dokumentumokhoz való munka alapjainak megtanulása mindenki számára, aki gondolja, hogyan ismerheti a származást. A legjobb, ha elkezdi a munkát referenciákkal és más papírokkal, amelyek kulcsfontosságú információkat tartalmaznak egy személyről. Ide tartoznak főleg a születési és halotti bizonyítványok, foglyok és elvált házasságok, oktatási bizonyítványok, bizonyítványok és katonai jegyek. Ha legalább ezt a kezedet átadod, képes lesz azonosítani az ember életének legfontosabb időpontjait, így alkotva annak kereteit. Különös figyelmet fordítsanak az útlevéladatokra: lehetővé teszik az adatok archívumban történő keresését.

Miután összegyűjtötte az összes szükséges dokumentumot, készítsen rövid leltárt. Sorolja be a borítékokat. Ha sikerült megtalálni a régi, romlott fényképeket és dokumentumokat, akkor nem kell őket visszaállítani. Ha lehetséges, használja a ceruzát az összes szükséges információ hátoldalán (különösen, aki a képen látható, és amikor elkészült). A dokumentumok tárolása a legjobb a kiterjesztett formában; az albumokba való illesztés nagyon nemkívánatos.

Információs források

Az egyik legszélesebb információforrás mindenkor emberi emlékeknek számít. Ezért nem meglepő, hogy amikor rokonainak kérdezed a rokonoktól a közeledő kérdéseket, akkor olyan furcsa információkat fogsz megismerni róluk, mint a világ legszélesebb archívumát. Ezért logikusnak tűnik a keresések megkezdése, egy notebook és tollal felfegyverkezve. És ha lehetséges, egy hangrögzítőt és egy kamerát is. Ez lehetővé teszi számodra, hogy ne csak annyit gyűjtsön össze, amennyit csak lehet a szeretteid történetei alapján, hanem számos kíváncsi részletet - családi emlékek, értéktárgyak stb.

Megtalálhatja az érdeklődőket a város telefonkönyvének használatával kapcsolatban.A modern emberek keresési lehetőségeinek széles választéka is biztosítja az internet világméretű hálózatát (különösen a közösségi hálózatokat). A katonai nyilvántartásban lévõ személy keresésének hatékony módja is megmutatja katonai jegyét. Elegendő csak a katonai nyilvántartásba vételhez és a beiratkozási hivatalhoz fordulni, miután tájékoztatta a személy és a város személyes nyilvántartásba vételét.

Ütemezés ütemezésénél ügyeljen arra, hogy értesítse az embereket a látogatás céljáról, és figyelmeztesse, hogy fotókat vagy videókat készít. A kérdések listája a legjobban előkészítve. És nagyon kívánatos, hogy olyan módon építsék fel őket, hogy lehetetlen válaszolni monoszláv módon. Próbálj meg többet megtanulni nem csak az őseiről, hanem a házról is, amelyben éltek, a családi hagyományokról, amelyeket betartottak. Lehet, hogy szerettei emlékeznek a fényes esetekre, oly módon, hogy a családjához kapcsolódnak? Milyen sikertelen események valahogy befolyásolhatják a történelem folyamatait? Különös figyelmet fordítsunk a beszélgetőpartner reakciójára, azt követően, hogy hajlandó-e megosztani veletek az adatokat.

Egyedi kártyák készítése

Tehát már rendelkezel az első adatgyűjtéssel. Már megérted, hogyan ismerheted meg a származást - a saját vagy valaki másé. Itt az ideje megszervezni az információkat. Jó módja az egyes kártyák összeállítása. Milyen adatokat kell először beírni?

Jelölje be a kártyát, feltüntetve a személy nevét, utónevét, utónevét, valamint a személy születésének évét és helyét, halálának dátumát. A nők esetében meg kell adni a lány nevét is. Ezután írja be a kártyára szüleinek, kiskáinak és más közeli hozzátartozóinak adatait. Azok számára, akik 1917 előtt születettek, jelzik azt a birtokot, amelyhez tartozott. Hol volt a rokonok életének legnagyobb része, megváltoztatta, és ha igen, milyen időben és milyen okból? Mi volt a vallása? Milyen oktatást kapott a közeli személyed, és hol tanult életének különböző éveiben?

Gondoskodni arról, hogy hogyan lehet megismerni a családfáját, azt is jelzi, hogy minden ember munkája, pozíciója és címe. Ha a rokonai részt vett az ellenségeskedésekben, volt néhány díjat, érmet, parancsot és jelvényt, győződjön meg róla, hogy ezt is tartalmazza.

Próbálj meg több információt találni az egyén családi állapotáról, valamint gyermekeiről.

A genealógia fogalmi berendezése

Miután minden kártya létrejött, itt az ideje, hogy megkérdezzük magunkat, hogyan készítsünk egy családi fát. Annak érdekében, hogy könnyebben navigáljon ebben a nehéz folyamat során, mester néhány új kifejezést magadnak.

A növekvő családtörténet egy bizonyos embernél kezdődik a növekvő sorban az apától a nagyapáig. A csökkenő, éppen ellenkezőleg, a legtávolabbi ősökkel kezdődik, utána pedig a személy utódait elküldi. A férfiak genealógiája kizárólag a férfiak képviselőire mutat rá egy családban, vegyes - minden képviselője a nemtől függetlenül.

Genealógiai fa építése

A genealógiai fa az egyik leggyakoribb módja az adatoknak a törzskönyvbe történő bejegyzésére. Ha megtudja, hogyan ismerheti a törzskönyvet, akkor a táblázatot könnyű összeállítani. A fa regisztrálási sablonok készen állnak vagy elkészítheted magad. A feladat jelentős leegyszerűsítése érdekében speciális programok készíthetők az ilyen táblázatok létrehozására, amelyek automatikusan rendszerezik az adatokat közvetlenül a bevitelt követően.

Mi a törzskönyvezés?

Gondolkodtál arra, hogy fordítsd össze családod családfáját, és már elkészítetted a családfát? A kényelem érdekében röviden átírhatja szóban, beleértve a leírásban egy kis információt az egyes benne szereplő névről. Az információ tárolásának hasonló módját "törzskönyvezésnek" nevezik.

Az eredmények ellenőrzése

Arra a kérdésre, hogyan ismerheti családjának családfáját, mindenki valószínűleg megkérdezte magát, és hogyan ellenőrizheti az eredmények megbízhatóságát. Annak érdekében, hogy ellenőrizze a talált információk igazságát, alkalmazza a genealógiát a fán. A következő generációk mindegyikében az emberek száma megduplázódik. A három generáció időtartamának száz évnek kell lennie.

Related news

Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját Honnan tudja a származását Hogyan készítsd el a családod családfáját